BLOGPOST

Voorkom deze top 9 valkuilen in de voorbereiding van jullie bruiloft!

Styled wedding shoot

Jullie zijn net verloofd (of al even) en al volop bezig met de planning van jullie bruiloft! Hoe tof!
Maar als fresh bride-to-be weet je ook dat bij het organiseren en plannen van jullie Big Day heel veel komt kijken! Er zijn zoveel beslissingen te nemen over zoveel onderwerpen en naar alle waarschijnlijkheid is jullie bruiloft één van de eerste ‘grote evenementen’ die jullie organiseren, dus er zijn ongetwijfeld fails die jullie over het hoofd zien!
No worries, als jullie deze top 9 gelezen hebben, weet je direct welke vergissingen jullie kunnen vermijden! So read this, and thank me later.

1. Meer uitgeven dan jullie oorspronkelijke bruiloft budget
Geld is misschien wel het minst leuke topic waar jullie het als net verloofd stel over willen hebben, maar het is wel een heel belangrijk onderwerp! Ik hoor vaak terug van bruidsparen dat ze aan het begin van de voorbereiding van hun bruiloft al diverse leveranciers hebben geboekt en aankopen hebben gedaan zonder dat ze dit hebben gecheckt met hun budget. Na een aantal maanden komen ze er achter dat al bijna het hele budget gespendeerd is, terwijl nog lang niet alles wat nodig is, is aangeschaft. Tip: neem het plannen van jullie bruiloft serieus, hou een gedetailleerd budgetoverzicht bij en weet waar jullie je geld aan uitgeven. Dit geeft zoveel rust!

Fotograaf Puuur Moment

2. Micro-manage je leveranciers
Jullie hebben professionals ingehuurd die exact jullie bruiloft concept kunnen vertalen. Want daar heb je ze op uitgezocht! Daarom is het belangrijk om hun hun werk te laten doen. Natuurlijk wil je het liefst van elk detail op de hoogte zijn, maar het zorgt bij jezelf (en ook bij de leveranciers) voor zoveel minder stress wanneer jij een stap achteruit doet en vertrouwt op hun expertise! Daarnaast werkt het zoveel fijner om goed contact te hebben met je leveranciers!

Spend your money wisely

3. Al je geld uitgeven aan je bruidsjurk
Heb jij bijvoorbeeld  € 2000 gebudgetteerd voor jouw bridal look, dan is het verstandig om niet dat gehele bedrag alleen uit te geven aan een jurk. Vergeet niet dat je ook nog schoenen, haar accessoires, een sluier, bruidslingerie en sieraden wilt aanschaffen voor de finishing touch van je look!

4. Vergeet de videograaf
Dat je een fotograaf nodig hebt om je bruiloft te laten vastleggen, staat als een paal boven water. Maar vergeet de videograaf niet! Video’s zijn van ongelofelijk toegevoegde waarde, waarbij jullie stemmen terug te horen zijn, wanneer je je geloften voorleest of waarop al jullie vrienden en familie te zien zijn wanneer ze compleet losgaan op de dansvloer! Tegelijk is video een absolute must voor bijvoorbeeld opa en oma of andere dierbaren die (om wat voor reden dan ook) niet bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn.

Fotograaf Puuur Moment

5. Onvoldoende frankeren van je bruiloft uitnodigingen
Het verrast me regelmatig hoe vaak bruidsparen hun uitnodigingen op de post doen zonder goed te kijken welke frankering nodig is. Als duidelijk is wie de afzender is, zullen jullie gevraagd worden om deze portkosten plus administratiekosten te betalen. Is de afzender niet te achterhalen dan wordt de ontvanger gevraagd te betalen. Dit wil je toch absoluut voorkomen?
Veel uitnodigingen hebben extra frankering nodig (omdat ze zwaarder zijn en ook de ceremoniemeesterbrief is bijgevoegd). Weeg daarom vooraf je uitnodiging met envelop en koop de juiste postzegels. En vergeet vooral niet deze kostenpost op te nemen in je budget!

6. Huur een vriend(in) in in plaats van een professional
Die kennis of vriend die je al heel lang kent, maakt vaak geweldige playlists. Maar dat betekent niet dat hij of zij een fantastische DJ is! Of zie je het als eer om je beste vriendin te vragen als ceremoniemeester op jullie mooiste dag? Bedenk dan vooraf dan deze vriendin (die je eigenlijk de hele dag naast je wilt hebben) waarschijnlijk weinig meekrijgt van de dag waarop jullie de liefde vieren en achter de schermen alleen maar aan het rennen is om alles op tijd voor elkaar te krijgen. Remember; zelfs met een kleiner budget is het mogelijk om die professionele leverancier in te schakelen. Zo kunnen jullie en jullie vrienden en familie volledig relaxt genieten van jullie mooiste dag!

Fotograaf Puuur Moment

7. Een plan B (of C) is niet nodig
Droom jij van een bruiloft in de open lucht? Of wil je trouwen in het bos? Bijna alles is mogelijk, maar vergeet niet dat het in Nederland ook zomaar kan gaan regenen of zelfs stormen. En ook al trouw je binnen, dan nog is het verstandig om een regenplanning te maken voor bijvoorbeeld jullie wedding shoot.

8. Je bruiloft alleen plannen
Jullie bruiloft is een dag voor jullie samen! Betrek je husband-to-be vooral in de voorbereiding en planning, want ook hij heeft een mening. Daarnaast kunnen jullie de taken verdelen en ligt daardoor niet alle verantwoordelijkheid en druk bij één persoon!

9. Vergeet waar het om gaat!
Focus in de voorbereiding van jullie bruiloft ook vooral op waarom jullie gaan trouwen. Jullie liefde voor elkaar is zo sterk dat jullie samen een verbintenis willen aangaan en jullie relatie naar een next level willen tillen! Ongetwijfeld zal er wat spanning tussen jullie zijn tijdens de voorbereidingen, dat is heel gezond, maar vergeet niet dat jullie liefde de basis is van jullie bruiloft!

Fotograaf Puuur Moment

Gaan jullie trouwen en zijn jullie op zoek naar die trouwlocatie die aansluit bij jullie ideeën? Laat je e-mailadres achter op mijn site en je ontvangt gratis het E-book, How to: het vinden en kiezen van een trouwlocatie. Door middel van dit stappenplan ontstaat overzicht en besparen jullie tijd bij het vinden van jullie droomlocatie!


Op zoek naar jullie perfecte trouwlocatie?

Relaxt op pad om DE perfecte trouwlocatie te vinden? Volg mijn gratis stappenplan en vind die trouwlocatie die matcht bij jullie mooiste dag. Check snel mijn gratis E-book! Enjoy!