BLOGPOST

Een perfecte look op jouw bruiloft? Lees hier hoe een professionele make-up en haarstylist jou kan helpen!

Bruid met bruidsjurk

Natuurlijk kun jij ervoor kiezen om je eigen make-up te doen op jullie bruiloft, dat is helemaal jouw beslissing!
Maar wat als jullie Big Day is aangebroken en plots de zenuwen toeslaan? Of als die mooie strakke eyeliner net niet lukt of je haar besluit futloos te gaan hangen?
In dit gastblog geeft Li (professioneel make-up en haarstyliste (MUAH)) van Beautiful Morning tips hoe een professional jou kan helpen!

Voorkom stress

“Het plannen van een bruiloft kan soms behoorlijk stressvol zijn. En juist op je mooiste dag wil je stralen en je geen zorgen hoeven te maken over je looks! Boek daarom een professional mét een arrangement waarbij een proefsessie inbegrepen is. Het voordeel van een proefsessie is dat in overleg met de MUAH je mogelijke bruidsmake-up en bruidskapsel wordt bepaald naar jouw idee en wat past bij jouw gezicht en jurk. Met een professionele blik ziet de MUAH jouw meest flaterende punten en zal deze benadrukken. Op deze manier weet je ruim van tevoren hoe je eruit komt te zien op je bruiloft en kom je niet voor verrassingen te staan.

Vind je het lastig om als bride-to-be een stukje controle uit handen te geven aan de MUAH? Dan kan zij je o.a. helpen door het geven van suggesties door middel van een andere make-up techniek, waardoor jij er nog stralender uitziet.

Fotograaf Puuur Moment

Maar hoe vind je de juiste make-up en/of haarstyliste? Ik geef je een paar handige tips hoe je de passende persoon vindt, die jou helpt de perfecte look te creëren voor je most memorable day.”

Find the right professional

“Zoek allereerst een MUAH wiens portfolio jou aanspreekt. Scroll door de fotogalerij op de website en check Instagram of Facebook om meer werk te zien van eerdere bruiden. Valt haar of zijn stijl bij jou in de smaak?

Heb je een professional gevonden, maar vind je slechts enkele foto’s van de make-up stijl die je zelf mooi vindt, dan raad ik je toch aan om nog verder te zoeken naar iemand anders. In mijn optiek zou je iemand willen boeken die gespecialiseerd is in een bepaalde look en daar al langer ervaring in heeft.”

Li van Beautiful Morning

“Als MUAH hou ik er enorm van om de huid te laten stralen zonder dikke lagen foundation. Het is een kunst om jou jezelf te laten zijn, maar dan nog stralender! Persoonlijk vind ik dat make-up moet toevoegen en niet afleiden. Mijn motto daarin is; less is more!

Fotograaf Puuur Moment
MUAH Beautiful Morning by Li


Ben je zelf iemand die erop let welke producten worden gebruikt zoals bijvoorbeeld A- merken (denk aan Dior, Laura Mercier, Nars etc.) of gebruik je liever biologische cosmetica (w.o. Mádara, Ere Perez, Honest Beauty, Eyes of Horus) dan speelt dit ook een rol in de keuze van de professional die je kiest. Tegenwoordig wordt er ook gelet op vegan, clean beauty en cruelty free labels. Check de info over het gebruik van producten op de website van de MUAH of vraag na welke producten worden gebruikt.

Mijn tip: Last but not least, als je diegene hebt gevonden waarvan je denkt: Ja, die wil ik boeken, wacht nog heel even en neem eerst contact met de persoon op om te kijken of het klikt!”

Waarom moet het klikken?

“Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat de communicatie soepel verloopt. Tenslotte is de MUAH vrijwel de eerste persoon die je ‘s ochtends ziet en je eventueel helpt bij het aankleden voor de finishing touch. Dat is een intiem moment wat jullie met elkaar gaan delen. Hier speelt vertrouwen ook een grote rol, omdat je je bloot geeft met alle emoties die er ongetwijfeld zijn op jullie Big Day.
Vind je een MUAH en heb je een klik met hem/haar, dan ben je in goede handen!”

Pinterest mood board

“Yes, je hebt je MUAH gevonden! Hij/zij zal je vragen naar make-up & kapsel voorbeelden voor jullie proefsessie. Deze vind je o.a. op Pinterest. Zoek naar voorbeelden die meer jouw gezichtsvorm, kleur, haartype en/of lengte hebben. Als voorbeeld: een bruid met blauwe ogen heeft een totaal andere make-up look nodig dan iemand met groen-bruine ogen. Mijn tip voor jou: kijk goed naar de voorbeelden die je stuurt. Zie je een klassieke knot met glad haar, maar heb je zelf krullen dan is de vraag: wil jij je haar glad hebben of houd je liever jij je krullen?

Veel bruidskapsels op Pinterest zijn met highlights en/of hairextensions. De highlights zorgen ervoor dat het kapsel niet flets eruit komt te zien. Wil je voller haar, dan zal je kapster ook een voorstel doen om haarextensions te huren of zelf te kopen.”

Fotograaf Puuur Moment

Handige tips voor de bruiloft

“Nog een aantal tips voor jou van mij:
• Bezoek een schoonheidsspecialiste ca. 3-4 weken voor de bruiloft;
• Gebruik 3 weken lang 2x per week een haarmasker;
• Gebruik 2 weken lang 3x per week een hydraterend gezichtsmasker;
• Pukkel in zicht? Blijf ervan af!

Fotograaf Puuur Moment

Een kleine toelichting waarom deze stappen kunnen helpen;

– Je wilt natuurlijk een mooi bruidskapsel zonder pluizig haar. Optimaal is een paar weken van te voren te beginnen met voedende haarmaskers. Dode puntjes kan je het beste eraf laten knippen, bij voorkeur 2 maanden voor de bruiloft;

– Hydraterende gezichtsmaskers met hyalauronzuur helpen om je huid voller te maken. Een goed gehydrateerde huid slokt ook minder foundation op waardoor je een meer natural look krijgt en een subtiele glow;

– De nachtmerrie van iedere bruid, een pukkel op je gezicht op jouw bruiloftsdag!

Geen paniek ladies, het is “maar” een rode bobbel. Hier zeg ik streng ‘blijf ervan af! Als MUAH kan ik de roodheid camoufleren met concealer. Zit je wel aan de pukkel en ontstaat er een korstje dan is het minder goed mogelijk om deze weg te werken omdat de concealer aan de korst zal hechten waardoor het alleen maar zichtbaarder wordt. So leave it alone!”

Blijf dicht bij jezelf

“Tot slot is mijn beste advies wat ik jou als bride-to-be kan meegeven: Blijf dicht bij jezelf!

Jouw trouwdag is niet het juiste moment om te gaan experimenteren met extravagante looks. Wat ik hiermee bedoel? Simpelweg just be you! Draag jij weinig of geen make-up, kies dan niet voor een smokey eye, een winged eye liner of felrode lipstick, maar kies vooral voor een look waar jij je prettig bij voelt. Jij bent mooi zoals je bent!”

Fotograaf Puuur Moment

Gaan jullie trouwen en zijn jullie op zoek naar die trouwlocatie die aansluit bij jullie ideeën? Laat je e-mailadres achter op mijn site en je ontvangt gratis het E-book, How to: het vinden en kiezen van een trouwlocatie. Door middel van dit stappenplan ontstaat overzicht en besparen jullie tijd bij het vinden van jullie droomlocatie!

Op zoek naar jullie perfecte trouwlocatie?

Relaxt op pad om DE perfecte trouwlocatie te vinden? Volg mijn gratis stappenplan en vind die trouwlocatie die matcht bij jullie mooiste dag. Check snel mijn gratis E-book! Enjoy!