BLOGPOST

Getting married in Coronatijd. Hoe maak je er toch een onvergetelijke bruiloft van!

Foto: Schram Fotografie

Jullie zijn al maanden bezig om jullie Big Day voor te bereiden en hebben maar 1 wens en dat is trouwen; no matter what! Goed nieuws! Want ondanks het Coronavirus en de maatregelen om het virus te beperken wordt er getrouwd. Because love is not cancelled! Ik neem je met liefde mee in de mogelijkheden van Corona-proof trouwen.

Welke corona bruiloft regels gelden er?

First-things-first. Om te kijken naar de mogelijkheden, moeten we eerst de regels weten.
Na elke toespraak van de Minister-President kun je de laatste overheidsbesluiten terugvinden op de website van de Rijksoverheid*. En voor nu geldt dat er tot 2 maart ’21 getrouwd mag worden en dat bij een wettelijke huwelijksvoltrekking maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn (de uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking en niet voor een (spontante) samenkomst na afloop). Tegelijk moeten de gasten op jullie bruiloft altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar (het getal 30 is incl. kinderen en excl. personeel)!

Dit zijn de overige regels:
-Buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 2 personen, uitgezonderd personen die samen op 1 adres wonen;
-De plechtigheid is alleen voor genodigden. De uitnodiging die iemand ontvangt is tegelijk de reservering;
-Trouw je ook in de kerk? Dan gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging**;
-Voor receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksvoltrekking bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor de horeca***.

Zouden jullie het ja-woord geven op een horecalocatie en is deze locatie een officiële trouwlocatie? Volgens de regels zou de huwelijksvoltrekking daar wel mogen doorgaan, maar dan mag helaas niets geschonken of geserveerd worden.
Tip: neem vooraf contact op met jouw locatie en/of de gemeente, want in sommige regio’s gelden strengere regels.

Corona-proof trouwen, hoe doe je dat?

Good to know de regels van de Rijksoverheid. Maar hoe organiseer je nu een Corona-proof bruiloft? Er zijn je al behoorlijk wat koppels voorgegaan in het afgelopen jaar, dus tips genoeg!

Ik deel een paar van mijn musts & favo’s:
– Informeer of je trouwlocatie de 1,5m afstand kan garanderen; zo kom je niet voor verrassingen te staan! Vraag hierbij tegelijk of de locatie zelf de gezondheidscheck kan uitvoeren (en op welke manier gasten hun eten/drinken geserveerd krijgen (als dit weer mag)). Ook handig om te weten is welke andere hygiënemaatregelen de locatie getroffen heeft;
– Vraag een goede vriendin om mee te denken in creatieve mogelijkheden of huur een weddingplanner in. Zo ontstaat rust en met elkaar creëer je vaak de leukste ideeën;
– Kijk kritisch naar je gastenlijst en overleg samen welke gasten zo belangrijk zijn, dat jullie ze niet willen missen tijdens de huwelijksvoltrekking. And no worries! Wanneer jullie de andere gasten informeren dat er maar 30 personen aanwezig kunnen zijn, zijn de meesten vaak heel begripvol.

                Foto: Schram Fotografie

Durf jij out-of-the box te denken?

Denk bijvoorbeeld eens aan een live-stream om ook jullie vrienden en kennissen op afstand jullie bruiloft van dichtbij mee te laten beleven! Of die drive-thru receptie, waarbij jullie onder een mooie tent staan en jullie gasten langsrijden en jullie vanuit de auto feliciteren! Geef je gasten dan direct een toffe goodiebag mee met bijvoorbeeld een klein flesje Cava en die heerlijke bruidskoekjes of taart!
Willen jullie het exclusiever aanpakken? Benader dan jullie favoriete cateraar en laat heerlijke diner packages afleveren bij jullie gasten thuis!
En hebben jullie stiekem altijd gehoopt op een elopement, waarbij jullie tweeën samen met jullie getuigen ergens op een prachtige plek trouwen? This is THE perfect moment!
Maken jullie je zorgen over die groepsfoto? Don’t worry! Als newlyweds gaan jullie gewoon op de foto met al jullie virtuele gasten (met laptop en al)!

A moment to remember

Foto: Schram Fotografie

Eén van de tips die ik altijd deel met bruidsparen is om niet te bezuinigen op een goede trouwfotograaf, omdat deze foto’s een blijvende herinnering zijn aan jullie mooiste dag!
Bij een corona-proof bruiloft adviseer ik naast een fotograaf vaak ook een videograaf. Met een prachtige film kunnen jullie en iedereen die om jullie heen staan (ook die personen die jullie moeten missen op jullie bruiloft) nog lang nagenieten van de bijzondere dag!

“Hoe jullie je bruiloft ook willen organiseren, volg je hart en doe wat goed voelt!”

Twijfel je toch?

Zeker, trouwen in coronatijd vraagt om wat aanpassingen en flexibiliteit. Maar achteraf hoor ik eigenlijk altijd van bruidsparen terug dat ze het niet anders hadden willen doen. En dat hun dag onvergetelijk was!

Ben je nog niet overtuigd? Deze voordelen geef ik je graag mee van bruidsparen die je voorgingen:
– Kwaliteit komt voor kwantiteit. Met een select koppel gasten is er volop tijd en aandacht voor iedereen;
– Bezuinigen op kosten hoeft minder snel, omdat de grootte van het gezelschap vaak ook veel kleiner is! So buy that dress you really wanted en huur die geweldige videograaf in om jullie bruiloft vast te leggen!
– Intiem trouwen is prachtig! Jullie bruiloft hoeft niet groot te zijn om groots te voelen;
– Je viert het misschien wel 2 keer. Hoe tof is het om jullie grote bruiloftsfeest naar een andere datum te verplaatsen! Tegelijk kun je dan nog wat langer sparen om die geweldige all-inclusive party te geven!
– Jullie bruiloft is for sure super creative! Je gasten zullen deze dag zeker niet zo snel vergeten.


Last but not least, het gaat om jullie liefde voor elkaar, so take your chance & go for it!

Foto: Schram Fotografie

Gaan jullie trouwen en zijn jullie op zoek naar die trouwlocatie die aansluit bij jullie ideeën? Vul je email-adres in op mijn site en je ontvangt het E-book, How to: het vinden en kiezen van een trouwlocatie. Door middel van dit stappenplan ontstaat overzicht en besparen jullie tijd bij het vinden van jullie droomlocatie.

Op zoek naar jullie perfecte trouwlocatie?

Relaxt op pad om DE perfecte trouwlocatie te vinden? Volg mijn gratis stappenplan en vind die trouwlocatie die matcht bij jullie mooiste dag. Check snel mijn gratis E-book! Enjoy!